20:08:40
Урологія

Урологія — наука та галузь медицини (підрозділ хірургії), що вивчає захворювання та методи лікування сечовидільної системи людини.

Урологію можна розділити на декілька дрібніших галузей медицини, кожна з яких має вузьку спрямованість.

Андрологія спеціалізується на вивченні та лікуванні чоловічих статевих органів, а також займається проблемами розвитку статевих органів чоловіків. Це можуть бути як вроджені проблеми (наприклад, фімоз у дітей), так і запальні процеси (простатитуретритцистит) і пухлини. Останнім часом, андрологіяприділяє велику увагу вивченню еректильної дисфункції, яка може з'явитися не тільки порушенням нормальної еректильної функції чоловіка, але й призвести до безпліддя.

Цей розділ урології спеціалізується на лікуванні проблем сечостатевої сфери у літніх пацієнтів. З віком у всьому організмі відбуваються зміни, погіршуються багато його функції, в тому числі і захисні. Це не може не позначитися на сприйнятливості до інфекційних урологічним захворюванням, наприклад, уретрит (запалення сечівника). Жінки в літньому віці можуть страждати нетриманням сечі, яке може бути викликане низьким тонусом м'язів органів малого таза після пологів або постійної фізичного навантаження.

Важливою особливістю геріатричної урології є те, що оперативне втручання значно небезпечніше за своїми наслідками.

Дитяча урологія займається лікуванням захворювань і вад розвитку сечостатевої системи у дітей.

Урогінекологія — це наука про зв'язок між урологічними і гінекологічними захворюваннями. Є цілий ряд захворювань, які можна віднести як до області урології, так і до гінекології.

Розділ урології та онкології, що займається вивченням злоякісних новоутворень сечостатевої системи, причинами їх виникнення та патогенезом, розробкою діагностики, лікування та профілактики даних захворювань.

 

Переглядів: 290 | Додав: admin | Теги: Урологія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar