21:20:29
Уретрит

Уретрит - запалення сечовипускального каналу (уретри), викликане  враженням  стінки каналу різного роду бактеріями і вірусами.

За характером перебігу уретриту виділяють гостру і хронічну форму захворювання. Уретрити ділять на гонорейні (їх лікуванням займається венеролог) і негонорейні. Негонорейні уретрити можуть бути інфекційними та неінфекційними, наприклад, при променевому, токсичному, алергічному уретриті. Ще патологія може розвиватися після лікувально-діагностичних процедур, наприклад, після катетеризації сечового міхура або введення препаратів.

Уретрит виникає зазвичай в результаті зараження венеричними хворобами при статевих зносинах або при попаданні в уретру гнієтворних бактерій у осіб, що порушують правила особистої гігієни; рідше мікроби заносяться в уретру з вищерозташованих органів при їх запаленні або по кровоносних і лімфатичних судинах з наявних в організмі вогнищ запалення, наприклад: мигдалин при тонзиліті, каріозних зубів.

Симптомами уретриту є хворобливе сечовипускання, а також виділення гнійного характеру  із сечовивідного каналу (піурія), почервоніння і злипання країв його зовнішнього отвору. При появі цих симптомів слід негайно звернутися до лікаря, так як подальше поширення запального процесу може призвести до ураження верхніх відділів сечостатевої системи або формування звуження уретри.

При відсутності лікування уретрит може перейти в гострий  простатит,  запалення  яєчок ( орхоепідидиміт), пухлину яєчок або  хронічний уретрит.

Для попередження важливо дотримуватися правил особистої та статевої гігієни, своєчасно лікувати запальні та інфекційні захворювання.

Переглядів: 495 | Додав: admin | Теги: уретрит | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar