21:22:37
Уретерореноскопія

Уретерореноскопія (УРС) - метод діагностики, спрямований на вивчення стану сечовивідних шляхів, сечового міхура і ниркової балії. З його допомогою можна отримати максимальну кількість корисної інформації, визначити всі можливі порушення і способи їх подальшого лікування.

Для проведення дослідження використовується уретерореноскоп. Це тонкий інструмент, він легко проходить по сечовивідних шляхах і досягає потрібного ділянки. Прилад дозволяє не тільки виконувати діагностику, а й певні терапевтичні дії.

Показання до уретерореноскопіі
Основні показання до виконання обстеження:

Болі неясного характеру.
Наявність певних захворювань цієї системи і необхідність додаткового огляду.
Виконання глибокої діагностики, уточнення діагнозу при неефективності інших методів.
Пошук каменів в сечоводах, сечовому міхурі і в нирках з подальшим видаленням.
Тривале і неефективне лікування консервативними методами.
При неефективності інших способів лікування і стійких симптомах лікар призначає цю процедуру. Під час її виконання він може не тільки виконати безпосередню діагностику, а й необхідні маніпуляції для досягнення потрібного результату.

Підготовка до уретерореноскопіі
Перед обстеженням слід виконати аналіз крові з визначенням її згортання, рівня глюкози та креатину, вивчення сечі для пошуку інфекцій, ЕКГ, рентгенографію сечової системи. Лікар зможе зробити висновок про наявність захворювань, каменів, оцінити їх приблизний розмір і розташування. Тільки після отримання всіх результатів можна призначити УРС.
Додатково слід з'ясувати у пацієнта наявність алергії на певні препарати і раніше виявленої непереносимості. Ці кошти заборонено використовувати під час процедури, вони можуть привести до несприятливих наслідків.
Перед початком в організм вводяться знеболюючі засоби. Зазвичай використовується спінальна анестезія, вона дозволяє заблокувати всі неприємні відчуттів і полегшити діагностику для пацієнта. Це метод знеболення відмінно показав себе, а людина залишається в створенні під час обстеження.

Техніка проведення уретерореноскопіі
Для хворого проводиться анестезія, лікар чекає початку її дії. Після ендоскоп обережно вводиться в сечовипускальний канал. На кінці приладу встановлена ​​камера і джерело світла, лікар переглядає зображення на екрані.
Просування відбувається під постійним контролем зору, фахівець повільно вводить прилад, досягає сечового міхура і нирок. Він оглядає стан тканин, виявляє камені, фіксує їх розташування.
При необхідності одночасно проводиться операція по видаленню і дроблення каменів. Вони витягуються за допомогою щипців або руйнуються на більш дрібні частини. Прилад поступово виймається, разом з ним лікар може дістати виявлені камені. При операції на сечоводі рекомендується встановити стенд, в подальшому він видаляється лабораторно.
Після вилучення всіх конкрементів і закінчення процедури медичні працівники контролюють стан пацієнта, відсутність ускладнень і відновлення після анестезії.

Час проведення уретерореноскопіі
Тривалість дослідження залежить від багатьох факторів, в тому числі від його складності, необхідності екстреного виконання втручання і видалення каменів. Зазвичай вона займає не більше 30 хвилин.

хворобливість уретерореноскопіі
Всі маніпуляції проводяться тільки під анестезією, а пацієнт не відчуває болю. Можна не боятися цього обстеження, людина не відчує неприємних відчуттів, воно пройде швидко і легко.

переваги уретерореноскопіі
За допомогою цієї методики можна провести глибоку діагностику, отримати максимальну кількість корисної інформації. Лікар не тільки виявить камені, але і виконає їх додаткове видалення. Спосіб може використовуватися в якості термінової допомоги, при виникненні сильних кольок у хворого і необхідності проведення ендоскопічної операції.
Після виконання маніпуляцій не потрібно тривалого відновлення для пацієнта. Він швидко повернеться до нормального життя, відсутність травмуючих чинників можна назвати основною перевагою УРС.
Процедура проходить абсолютно безболісно для людини. За рахунок використання сучасних анестетиків повністю виключаються неприємні відчуття

Переглядів: 1026 | Додав: admin | Теги: Уретерореноскопія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar