Уретерореноскопія (УРС) - метод діагностики, спрямований на вивчення стану сечовивідних шляхів, сечового міхура і ниркової балії. З його допомогою можна отримати максимальну кількість корисної інформації, визначити всі можливі порушення і способи їх подальшого лікування.

Для проведення дослідження використовується уретерореноскоп. Це тонкий інструмент, він легко проходить по сечовивідних шляхах і досягає потрібного ділянки. Прилад дозволяє не тільки виконувати діагностику, а й певні терапевтичні дії.

Показання до уретерореноскопіі
Основні показання до виконання обстеження:

Болі неясного характеру.
Наявність певних захворювань цієї системи і необхідність додаткового огляду.
Виконання глибокої діагностики, уточнення діагнозу при неефективності інших методів.
Пошук каменів в сечоводах, сечовому міхурі і в нирках з подальшим ... Читати далі »

Переглядів: 1020 | Додав: admin | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)

Уретрит - запалення сечовипускального каналу (уретри), викликане  враженням  стінки каналу різного роду бактеріями і вірусами.

За характером перебігу уретриту виділяють гостру і хронічну форму захворювання. Уретрити ділять на гонорейні (їх лікуванням займається венеролог) і негонорейні. Негонорейні уретрити можуть бути інфекційними та неінфекційними, наприклад, при променевому, токсичному, алергічному уретриті. Ще патологія може розвиватися після лікувально-діагностичних процедур, наприклад, після катетеризації сечового міхура або введення препаратів.

Уретрит виникає зазвичай в результаті зараження венеричними хворобами при статевих зносинах або при попаданні в уретру гнієтворних бактерій у осіб, що порушують правила особистої гігієни; рідше мікроби заносяться в уретру з вищерозташованих органів при їх запаленні або по кровоносних і лімфатичних судинах з наявних в ор ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: admin | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)

Уретероцеле - звуження гирла сечоводу, що приводить до утворення кулястого і кістовідного випинання (грижеподобноє) внутріпузирного відділу сечоводу, що складається з двох шарів слизової оболонки - всередині сечоводу і зовні сечового міхура, через що відбувається порушення відтоку сечі і виникнення уретрогідронефротіческой трансформації і хронічного пієлонефриту

Причинами можуть бути закупорка гирла сечоводу, аномалія будови м'язового шару в дистальному відділі сечоводу, надмірне розширення дистального відділу сечоводу в ході розвитку [2]. У дівчаток зустрічається в три рази частіше, ніж у хлопчиків /

В основному скарги хворих починаються вже при вторинному пієлонефриті - підвищення температури, піурія (домішка гною до сечі), запори або проноси, болі в животі і блювота, утруднене сечовипускання [3].

Діагностика зводиться до екскреторної урографії (внутрішньовенне введення рентгеноконтрастного речовини), УЗД нирок або сечового міхура, цистографія, цистоско ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: admin | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)

Сечокам'яна хвороба (уролітіаз) - захворювання, що виявляється формуванням конкрементів в органах сечовидільної системи.

Іноді терміни уролітіаз і нефролітіаз використовуються як синоніми, проте нефролітіазом більш правильно називати наявність конкрементів в нирках (але не в інших відділах сечовидільної системи). Разом з тим нефролітіаз - найбільш часта причина появи конкрементів в нижніх відділах; рідше конкременти утворюються в сечовому міхурі, викликаючи його запалення (цистит).

Уролитиаз поширений в будь-якому віці, частіше за все - з 20 до 50 років. Сечокам'яна хвороба становить 30-40% серед причин госпіталізації в урологічні відділення лікарень. Обструкція сечоводу конкрементом (ниркова колька) проявляється гострою спастичним болем в поперековій області, нудотою, блювотою, гематурією. При тривалому анамнезі уролітіазу можливий розвиток пиелита і пієлонефриту.

Переглядів: 489 | Додав: admin | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)



Гідронефроз - стійке, прогресуюче розширення ниркової миски та чашок на грунті порушення відтоку сечі в піелоуретерального сегменті, що приводить до поступової атрофії ниркової паренхіми. Випадки захворювання в залежності від віку зустрічається у 0,6-4,5% населення. Основною ознакою є розширення ниркової миски - місця, де скупчується сеча після її виробництва [2]. В результаті гідронефрозу накопичення сечі в одній або обох нирках може призводити до набрякання бруньок і збільшення їх розміру

Поряд з піелоектазія нирок гідронефроз часто виявляється при ультразвуковому обстеженні плода під час пренатальних скринінгів.

Виділяють три стадії розвитку цього захворювання:

I стадія - розширена   тільки   миска , функція нирки не змінена або порушена в легкому  ступені.
II стадія - розміри нирки збільшені на 15-20%, мис ... Читати далі »

Переглядів: 968 | Додав: admin | Дата: 2019-03-07 | Коментарі (0)

1 2 3 »